woensdag 7 november 2007

Week 44

Maandag begon met een rustdag.

Dinsdagavond een intervaltraining van een uur afgewerkt. Na een kwartiertje inlopen heb ik in één van de parkeergarages in Stad het hoofdprogramma gelopen. In deze parkeergarage die verdeeld is in negen stijgende gedeelten. De opzet van de training was steeds een stijgend stuk meer lopen op een redelijke snelheid naar boven. Dus eerst een stuk, je rust pakken in het stukje naar beneden, vervolgens twee stukken snel naar boven en twee stukken rustig terug naar beneden. Rustig terug naar beneden was voor het herstel en weer vervolgens weer naar boven, tot je uiteindelijk negen stukken met stijging vol naar boven gaat. Als toetje nog een keer in een lange sprint naar boven. Afsluitend in het centrum nog wat stijgende stukjes meegepakt en uitgelopen naar het zwembad om mijn kinderen op te halen na de zwemtraining.

Woensdag, de zwemtraining. Na 12 banen inzwemmen, mochten we twee serie van 500 meter zwemmen. De serie kreeg een piramideachtige opbouw. Eerst 100 meter om de twee slagen ademhalen maar niet aan de kant waar je dat normaal doet. In mijn geval adem ik altijd rechts dus moest ik nu links ademen. De volgende 100 meter was om de drie slagen ademen en dat houdt dus in wisselend links en dan rechts ademhalen. Vervolgens om de vier slagen ademen. En dan weer terug naar om de drie slagen en afsluitend om de twee slagen. Na deze twee serie moesten we 2 x 200 meter zwemmen waarbij weer om de drie slagen ademen. Vervolgens 10 x 25 meter snel om de drie slagen ademen. Afsluitend 100 meter benen, 50 schoolslag en 50 meter rug. Twee banen uitgezwommen. Ik voelde me sterk en was in tegenstelling tot anders niet eens moe.

Donderdag was er weer eens de gelegenheid om een intervaltraining af te werken bij TVA. De groep was aanzienlijk groter dan vorige week want we waren met z’n achten. Na een stukje inlopen gingen we op een parcours drie rondjes lopen. De eerste rustig duurlooptempo, tweede iets sneller en derde weer iets sneller. Vervolgens vanuit een punt naar rechts, twee lantaarnpalen hard en dezelfde afstand rustig tempo terug. Dan de tegenovergestelde richting weer twee lantaarnpalen hard en rustig terug. Dat drie keer en bij alle keren dat we rechts af gingen moesten we bij de rustige duurloop ook nog even 5 sit-ups erbij doen. Weer een stukje duurloop om bij een schoolpleintje warming-up oefeningen te doen. Daar gingen we circuit afwerken van drie oefeningen en aansluitend naar het parcours voor het hoofdprogramma. Dat bestond uit drie x twee stukken op tempo. Aansluitend rustig uitgelopen terug naar de sporthal.

Vrijdag was gelukkig een rust dag en die kon ik wel gebruiken ook.

Zaterdagmorgen was het een rondje Weerwater. Raymond wilde graag een keer trainen op eerste uur en om de kids te laten wennen aan het hele vroege opstaan gingen we relatief laat naar het zwembad in Stad. Daarom bleef er eigenlijk maar een uur over om te trainen en daarom het rondje Weerwater.
De zwemtraining begon met 16 banen inzwemmen waarna we 4 serie moesten zwemmen van 100 meter, 75 meter, 50 meter en afsluitend 25 meter. De eerste en derde serie moesten in een stevig tempo met tussen iedere afstand een pauze van 25 seconden. De tweede en vierde serie dezelfde afstanden maar in een rustig tempo met een pauze van 15 seconden.In totaal zwommen we dus 1000 meter met deze vier series. Daarna mochten we twee series zwemmen van elk 200 meter hele slag, 100 meter alleen armen en afsluitend 50 meter benen. Er moest in een rustig tempo worden gezwommen en de pauze was tussen iedere afstand 15 seconden. Afsluitende opdracht was 5 x 100 meter waarbij iedere volgende 100 meter vier seconden sneller moest dan de vorige. De pauze tussen ieder afstand was dit keer 10 seconden. Het uitzwemmen was vier baantjes. In totaliteit gezwommen tijdens de training was 2700 meter gezwommen.

Zondag ben ik met mijn hond naar een hondenshow in Bleiswijk geweest. Ondanks een kwalificatie van “uitmuntend “ kwam Chip niet achter één van de bordjes. Jammer, misschien een volgende keer.

Geen opmerkingen: