dinsdag 28 juli 2009

Week 31 2009

Maandag 27 juli

Vandaag is traditioneel een rustdag, dus geen trainingen op het programma. Het was ook weer de eerste dag na mijn vakantie en da's ook traditioneel een moeilijke dag. Ik ben al wel bezig met het plannen van de trainingen voor de komende week. Het is me echter nog niet gelukt om een trainingschema in elkaar te zetten voor de komende weken. Dat moet er echt van komen.

Dinsdag 28 juli

Ik had gisteren besloten om vandaag thuis te gaan studeren. Ik heb nog wel het nodige in te halen dus maak ik volledig gebruik van de gelegenheid om dit te doen. Ik heb al best wel het nodige gedaan en het blijft nu wel een keer hangen. En da's wel heel prettig. Voor vandaag een fietstraining gepland want morgen ben ik vrij en heb ik het nodige te doen. Dan kun je sneller een looptraining inpassen dan een fietstraining. De fietstraining was wel lekker na een hele dag studeren en ging redelijk. Ik heb in de laatste zes weken maar twee keer gefietst dus het gaat dan wel beduidend minder. Maar al met al was ik tevreden en stapte ik met stramme benen van de fiets. De training heb ik ook gebruikt om na te denken over mijn volgende fiets. Mijn huidige fiets bevalt op zich wel maar ik twijfel of ik niet een echte triathlonfiets zal gaan kopen. Ik train alleen maar met de fiets en maak er verder geen tochtjes mee maken. En voor die ene enkele keer dat ik de kans heb om een berg te beklimmen, dat moet ik dan maar voor lief nemen dat dat met een tijdritfiets niet gaat. Ik ben er alleen nog niet echt helemaal uit.

Woensdag 29 juli

Ik had gisteren besloten om vandaag vrij te nemen. Ik had een aantal zaken te regelen en wilde daar de tijd voor nemen. Dus bleef er ook voldoende ruimte en tijd over om in de ochtend een looptraining te gaan doen. Een lekkere duurloop van 70 minuten op duurtempo 2. Het ging eigenlijk heel lekker terwijl ik gisteren nog van de fiets stapte met stramme benen. Misschien kwam het wel omdat mijn zoon mij begeleidde op de fiets. Zijn gekwebbel loodst mij altijd zo door de looptrainingen en is de training voorbij zonder dat je er erg in hebt. Het geeft me een goed gevoel dat ik de trainingen weer lekker ga vinden. De motivatie is helemaal terug en als ik er uit ben welke fiets het wordt, dan verwacht ik nog meer plezier. De zwemtraining heb ik ook vandaag nog even overgeslagen maar zaterdag ga ik deze ook weer oppakken.

Donderdag 30 juli

Na een lekker dagje vrij vanmorgen weer vroeg opgestaan om de gang naar kantoor te maken.
Allerlei plannen om daar me aan mijn studie te wijden maar helaas er kwam weer veel minder van dan de bedoeling. Morgen een herkansing zullen we maar zeggen en eentje die ik nu toch echt wel eens serieus moet gaan nemen. Bij thuiskomst 's middags mezelf snel omgekleed in mijn fietskleding en een fietstraining gedaan van 90 minuten. Het waaide behoorlijk stevig dus het eerste deel ging hard. Met het windje in de rug lukte het makkelijk om rustig trappend een kilometer of 43 te halen. Het tweede deel ging aanzienlijk langzamer en met moeite 29 per uur te fietsen was ik toch wel precies 90 minuten later weer thuis. Na de training foto's gemaakt van mijn fiets en hem te koop aangeboden op Marktplaats. De vraagprijs vastgesteld maar die zal moeilijk worden om te realiseren, ook bij eventuele inruil. Maar zien. Wel lekker getraind.

Vrijdag 31 juli

Vandaag tussen op mijn werk zo nu en dan even op internet rondgeneusd op zoek naar traithlonfietsen. Als ik zie wat ze moeten kosten en wat ik maximaal wil uitgeven dan vrees ik dat het niet gaat lukken. Tussen de middag praat ik er over met een collega en zijn woorden zetten mij trouwens hele maal aan het denken. Ga je met zo'n fiets dan veel sneller was zijn opmerking. Tja, daar heeft ie wel gelijk in. Want vermoedelijk zal ik niet veel sneller gaan en dan wordt het wel een dure investering. Dan kan ik beter wachten tot ik echt een nieuwe fiets nodig heb en dan eerst maar eens goed door sparen.

Zaterdag 1 augustus

Bijtijds opgestaan want we hebben een koper voor onze tent en die wilde 'm vandaag komen halen. Een korte looptraining van 50 minuten voor het ontbijt gedaan. Tijdens de training heb ik definitief besloten om een mountainbike te gaan kopen. Eigenlijk wilde een mountainbike en een nieuwe triathlonfiets kopen maar goed de triathlonfiets heb ik uit mijn hoofd gezet. Op dit moment een onzinnige en te dure uitgave. De mountainbike is wel een nuttige uitgave want dan kan ik in de wintermaanden lekker crossen maar ook aan een offtheroad triathlon meedoen. Dit zijn wedstrijden die je kunt vergelijken met run-bike-run wedstrijden. Alleen dan wordt het fietsen vervangen door te biken in of op moeilijker begaanbaar terrein. 's Middags weer voor het eerst na de vakantie een zwemtraining bij TVA meegedaan. Trouwens weer mijn eerste zwemtraining sinds de vakantie. Ik heb besloten om een baantje lager te starten want in mijn normale baan zwemmen momenteel alleen nog maar zwemmers die nagenoeg klaar zijn voor de hele triathlon eind augustus in Almere. Daar kwam het trouwens niet van want het was bommetje druk bij de training en moest ik dus in de baan waar ik altijd zwem. Zo voor de eerste keer na een aantal weken niet bij TVA te hebben getraind viel het niet mee. Misschien morgen nog een looptraining.

Zondag 2 augustus

Ik werd 's morgens wakker van de regen. Ook aanzienlijk later dan normaal en dat kwam omdat ik mijn dochter van een feestje moest halen afgelopen nacht. Even snel op buienradar gekeken en geconstateerd dat het waarschijnlijk de hele dag blijft regenen. Het is een beduidend mindere zomer dan vorig jaar. Eerst maar een ontbijtje genomen en even achter de computer mijn weblog bijgewerkt. Ik heb overigens gistermiddag de knoop doorgehakt en ik heb een mountainbike besteld. Een andere racefiets op dit moment is een onverantwoorde beslissing. Verder geen trainingen meer ingepland en dus lekker van de zondag genoten.

Fietstraining
1e training
90' duurtraining op dt2

2e training
90' duurtraining op dt2

Looptraining
1e training
10' inlopen
50' duurloop op dt2
10' uitlopen.

2e training
10' inlopen
10' op dt1
10' op dt2
10' op dt3
10' uitlopen

Zwemtraining
1e training
Nog overgeslagen

2e training
350 meter inzwemmen

serie 1:
- 25 meter sprint gevolgd door 175 meter borst
- 25 meter sprint gevolgd door 125 meter borst
- 25 meter sprint gevolgd door 75 meter borst
- 25 meter gevolgd door 25 meter borst

300 meter borst

serie 2:
- 2 x 25 meter sprint gevolgd door 150 meter borst
- 2 x 25 meter sprint gevolgd door 100 meter borst
- 2 x 25 meter sprint gevolgd door 50 meter borst

200 meter borst

serie 3:
- 4 x 25 sprint gevolgd door 200 meter borst
- 3 x 25 sprint gevolgd door 125 meter borst

300 meter borst

serie 4:
- 100 meter steigerung
- 75 meter steigerung
- 50 meter steigerung
- 25 meter steigerung

50 meter uitzwemmen

totaal gezwommen 2.850 meter

Geen opmerkingen: