dinsdag 4 september 2012

Week 33 2012

Nog ruim drie weken te gaan voor de start van Long Distance. Ondanks mijn goede voornemens lig ik weer veel te laat in bed. Uiteindelijk slaap ik maar 5 uurtjes en sta de volgende ochtend moe op. Ik had voor vandaag een herstel loopje gepland. Die heb ik ook gedaan maar gaf me niet het goede gevoel wat ik normaal wel heb. Ik ben moe en onvoldoende herstelt van gisteren.

Op dinsdag gepland om met de racefiets naar het werk te gaan. Vlak voor het vertrek zie ik dat het gaat regenen en dus besluit ik om de crosshybride te gaan. Eenmaal op het werk aangekomen merk ik weer die vermoeidheid. Niet vreemd want ook gisteravond weer te laat naar bed gegaan. Zo wordt het natuurlijk niks met trainen de komende weken. Juist nu de hele zware weken zijn aangebroken. De weg terug is dan ook nog zwaarder en wordt onderbroken voor een geruime tijd door zware regenval. Die dwingt mij om te gaan schuilen en op zo'n moment baal ik. Dan denk ik, ik had beter een half uurtje langer op mijn werk kunnen blijven.

Dinsdagavond laat te horen gekregen dat ik de zwemtraining moet verzorgen. Da's even balen want ik had gepland om in het buitenwater te trainen. Dus zou ik alle tijd hebben om alles rustig aan te doen. Het is een consequentie van het trainerschap, invallen wanneer het nodig is. Dus woensdag snel een training in elkaar gezet. Het werd een lekkere pittige training en na de training weer snel naar huis gegaan. Omkleden en zwemmen in het buitenwater. Met zijn vijven hebben we gezwommen en ook nog eens de afstand van 3.8 kilometer. Het ging voor mij in een hele goede tijd, namelijk 1.07 uur. En dat in een training zonder verdere wedstrijdprikkels. Dat biedt voor de wedstrijd in ieder geval perspectief.

Donderdag weer op de fiets naar het werk. Twee keer 45 kilometers fietsen, in de vroege ochtend in een hoog tempo en 's middags terug in een rustiger tempo.Zo pak ik toch weer de kilometers mee als training. Op zich vind ik het ook leuk om te doen en ik wil zeker proberen om straks in de wintermaanden één keer in de week dit te blijven doen.

Vrijdag weer in het Weerwater gezwommen en dat ging goed. Het zwemmen in het buitenwater gaat gelukkig beter dan voor de vakantie.

Zaterdagochtend een duurloop gedaan en zelfs langer gelopen dan gepland. In het begin ging het niet echt lekker maar eenmaal op gang, ging het steeds beter.

Zondag met een aantal triatleten een rondje Markermeer gedaan. Een leuke fietstocht die zeker voor herhaling vatbaar is. Ik moest wel hard werken maar kon redelijk goed bij blijven.

Daarmee kwam er een einde aan een week hard trainen. Volgende week nog een pittig doorpakken maar de lange fietstraining gaat in ieder geval terug naar 4 uur.

Trainingsschema week 33

Fietstraining
1e training
90' duurtraining op dt2

2e training
100' duurtraining op dt1

3e training
90' duurtraining op dt2

4e training
100' duurtraining op dt1

5e training
330' duurtraining op dt1/2

Looptraining
1e training
150' duurlooptraining

Zwemtraining
1e training
3.8 kilometer buitenwater

2e training
2.2 kilometer buitenwater

3e training
400 meter inzewmmen
1 x 500 meter (heen=duurtempo, terug = HT)
2 x 25 meter rug/school, r = 15"
250 meter (1e, 3e en 5e HT, 2e en 4e duurtempo)
2 x 25 meter rug/school, r = 15"
250 meter (2e en 4e HT, 1e, 3e en 5e duurtempo)
100 meter (heen=rug, terug=school)
5 x 100 meter BC (50 m. DT, 25 m. snel, 25 m. HT) r = 15"
500 meter DT
totaal 2.600 meter getraind

Geen opmerkingen: