dinsdag 2 juni 2009

Week 23 2009

Maandag 1 juni
Het is tweede pinksterdag vandaag en da's traditioneel de dag op Pinkpop. Voor mij is het deels een rustdag en deels een studiedag. Ik heb gepland om aan mijn stageverslag te werken en dus doe ik dat dan ook maar. Geen sport vandaag.

Dinsdag 2 juni
Vandaag druk aan de studie en pas aan het einde van de middag bedenk ik me dat ik nog een training moet bedenken. Voor de looptraining grijp ik maar even terug in het trainingsarchief en vind een pittige training. Als de kids hun zwemtraining doen, ga ik de looptraining doen. Oei, het gaat erg stram allemaal. De eerste 30 minuten loop ik absoluut niet lekker en realiseer me dat ik aan de ene kant blij mag zijn dat ik geen hele triathlon ga doen. Ik ben al een hele tijd niet in goede doen, het trainen gaat niet echt lekker. Conditioneel is er niets aan de hand want dat merk ik wel aan het herstel tijdens de trainingen. Voor de volgende keer weet ik dat ik na de hele echt langere tijd heel rustig aan moet doen want nu heb ik een echte dip gehad met een geweldig lange nasleep.

Woensdag 3 juni
Vandaag weer aan het studeren. Het vak dat ik momenteel volg blijft niet echt hangen. Ik merk het bij de beantwoording van de vraagstukken maar ook als er vragen over het onderwerp worden gesteld. Ik ervaar dat als heel onplezierig en ik wordt er onzettend ongemakkelijk van. Sinds ik aan het studeren ben voel ik me niet meer top. Het trainen gaat trouwens al veel langer niet lekker en dat zit me ook al niet lekker. Een hele vette dip. Tijdens de zwemtraining besluit ik dan ook maar om een baan lager te gaan zwemmen. Even lekker rustig trainen en dat loopt gelukkig ook zo doordat we steeds rouleren.

Donderdag 4 juni
Overdag les gevolgd. Bij thuiskomst moet er het nodige gebeuren waaronder stemmen voor het Europese parlement. Ik laat de training maar schieten want het komt gewoonweg niet uit. Maar besloten om deze te verplaatsen naar morgenvroeg. Maar dan ook echt vroeg. Ik twijfelde al of ik mee zou doen met de triathlon OD afstand van TVA. Nu de voorspellingen slecht zijn besluit ik maar om 'm te laten schieten. Ik heb wel excuses voor het laten schieten want ik moet studeren en heb zaterdag ook anderen dingen te doen. Hierdoor komt de wedstrijd niet echt goed uit. Ik zou 'm ook alleen maar als trainingswedstrijd doen voor volgende week in Huizen. Ik heb er voorlopig vrede mee.

Vrijdag 5 juni
Vanmorgen vroeg opgestaan en lekker een looptraining van 70 minuten volbracht. Het gaf me weer een goed gevoel en ik heb gelijk meer zin om aan de slag te gaan met mijn studie. Het heeft me ook de ruimte gegeven om over zaken na te denken. Ik heb daardoor ook weer een beter beeld gekegen van mijn opleiding en hoe ik daar door heen wil zie te komen.

Zaterdag 6 juni
Vanmorgen intervaltraining gedaan. Het was behoorlijk koud maar wel heerlijk om te trainen. Het ontwaken van de stad in de ochtendzon, het blijft mooi te zien. De training ging me redelijk goed af alhoewel ik moeite heb het duurtempo vast te houden. Het was me al eerder opgevallen maar vandaag weer eens extra. De ingebouwde rustpauze geven steeds een bevestiging van het beeld dat het met de conditie wel goed zit. Ik herstel heel snel na een stuk in dt3. De rest van de dag op pad geweest voor allerlei zaken. 's Middags naar de zwemtraining waar het ongewoon stil was. In iedere baan zwommen precies steeds 2 zwemmers. Tijdens de training merkte ik dat het steeds langzamer ging. Napraten leverde twee punten op, namelijk of het is een gebrek aan voeding of een gebrek aan sportdrank. Het eerste eet ik iets minder omdat ik minder train en het tweede punt is dat ik dat helemaal niet gebruik. Beide punten zouden het probleem kunnen zijn en daarom heb ik maar besloten om wat extra benodigdheden tot mij te nemen. Ik heb nog een pot met een voedingsupplement speciaal voor sporters. Maar wat extra innemen de komende weken.

Zondag 7 juni
De dag was voorbestemd om te benutten aan de studie. Bij het opstaan voelde ik al aan mezelf dat ik er even uit moest. Dus eerst maar even een fietstraining van 90 minuten gedaan. Tijdens het trainen merkte ik wel dat ik absoluut niet in topvorm was en dus maar gelukkig dat ik had besloten om niet mee te doen aan de wedstrijd van TVA over de Olympische afstand. Na terugkomst snel in de boeken gedoken om te studeren.

Fietstraining
1e training
90' op dt2/3

Looptraining
1e training
15' inlopen
1'-2'-3'-4'-5'-4'-3'-2'-1' op dt3, r = 1' dt0
15' uitlopen

2e training
30' dt1
20' dt2
30' dt3
10' uitlopen

3e training
10' inlopen
7'-6'-5'-6'-5'-4' op dt3, r = 1' op dt0
10 uitlopen

Zwemtraining
1e training
350 meter inzwemmen

100 meter armen

300 meter waarvan de laatste 100 meter snel, r = 20"
200 meter waarvan de laatste 50 meter snel, r = 20"
100 meter waarvan de laatste 25 meter snel, r = 20"

5 x 100 meter, iedere 2 minuten weg
5 x 50 meter, iedere 1 minuut weg
5 x 25 meter, iedere 30 seconden weg

25 meter schoolslag

2 x 250 meter, sp = 30"

50 meter uitzwemmen

totaal gezwommen 2.500 meter.

2e training
650 meter inzwemmen

4 x 125 meter, 25 benen, 50 armen, 25 school en 25 rug, r = 15"

300 meter hele slag

4 x 75 snel, r = 30"

200 meter rustig

3 x 25 meter steigering, r = 15"

3 x 50 meter steigerung, r = 15"

3 x 75 meter steigerung r = 15"

50 meter uitzwemmen

totaal gezwommen 2.450 meter

Geen opmerkingen: